Lykken er UCN Nordjylland..... eller???

Er ett stykk sliten Anniken som sitter ved pc'n i dag. Hardt å være tilbake på skolen etter høstferien, vil egentlig helst bare være hjemme i Norge. Men nå er det ikke lenge til, så kommet jeg hjem for et halvt år, har fått praksis i Norge og blir hjemme fra februar til august.. Det blir så deilig..

Men over til overskriften.....

Hvis man tror at det å være student er en dans på røde roser, tar man veeeeldig feil, hvertfall hvis man tenker på UCN Nordjylland. Er i gang med 5. semester nå, og begynner å nærme meg slutten av utdannelsen, noe som er helt fantastisk, hvis jeg hadde følt jeg hadde fått mere ut at de to siste åra enn det jeg har. Jeg har hatt ett par innlegg før om hvordan ståa er på skolen, og de har stort sett vært negatilvt skrevet alle gangene. Og ikke uten grunn.Kan jo begynne med undervisningen, eller mangelen på den i dette tilfelle. Jeg ser at det blir ett problem og sette inn vikarer, når mange av våres lærere er publiserte forfattere (enten bøker eller artikler), og bruker dette som en del av sin undervisning. Men det er også en grense på hvor mange timer man kan avlyse, er det ikke det?

Hos oss har denne grensen blitt nådd for lenge siden, og vi kan ende opp med og ha 2 timer undervisning på en uke, i de værtse tilfelde. Og når lærerne kommer med som kommentarer som "min fagforening sier jeg gjerne må være syk", så blir det for dumt. Det siste nytt nå, er at vår kjære timeplan koordinator klarer og dobbelbooke lærere,o g de selv ikke ser det før de er på vei til undervisning, kan man jo stille seg spørsmålet; Hvor mye forberedes det til hver time? hmmm.... så mange ting som ikke faller på plass... Hører flere som sier "dere burde ikke klage, med så korte dager og fri i ny og ne".. MEN det hjelper jo ingenting med masse fri når ikke man har undervisningsgrunnlag nok til å starte og komme igang forskjellige prosjekter og oppgaver...

...Som er det som grunnen til at klageinnlegget kommer i dag... vi er i gang med linjefag (valgfag) om dagen, jeg har uttrykk, musikk og drama.. og vi er i gang med spesialisering, jeg har valgt mennsker med sosiale problemer, og nå er planen og kombinere begge deler, og lage et prosjekt, både skriftlig og praktisk.. Men våre musikk og drama lærere mener at det ikke holder, så vil at vi skal lage et tilsvarende prosjekt i tillegg til det andre.... Så det vil si dobbelt opp... Goodie!!! Blir sliten bare av å tenke på det!!!!

En annen morsom ting helt på slutten, er kommunikasjonen i ledelsen. Jeg har som sagt fått praksisplass i Norge, noe jeg har ordnet selv, ved hjelp av min far og ansvarlig for utenlandspraksis på skolen... Men så er greia at dame har glemt og si ifra nede på kontoret, og jeg fikk mail fra skolen, som sa at jeg ikke hadde valgt praksisplass og spurt om jeg fortsatt var studieaktiv... Og det er jeg jo. Men jeg har jo vært på ferie i Norge og ikke vært tilgjengelig på telefon (ikke den danske hvertfall), så dama på kontoret hadde ringt Annika i klassen og spurt om min situasjon, og Annika har selvfølgelig svart.. Så kom jeg på konteret i på mandagen for å ordne opp og sikre meg at de visste at jeg hadde fått praksisplass, så sier dama "jamen jeg har snakket med en av dine medstuderende, så det er registrert i systemet at du har utenlandspraksis"......Så tenker jeg; er det så lett og levere fra seg informasjon og hva med og dobbelsjekke med den studerende om det min medstuderende hadde sagt var sant? Men skal jo også sies at dette er samme dama som ikke skjønte at jeg ikke kunne fullføre praksisen min i januar fordi jeg lå innlagt på sykehuset etter jeg hadde hjertestopp...

Jeg er så imponert over studieplassen min!!!!!Puh... deilig og få ut litt frustrasjon... Er jo en grunn til at jeg flyttet til Danmark, og det er jo fordi jeg ville studere.. Er bare vanskelig og holde entusiasmen oppe, når ting går på tverke... Noen ganger har jeg bare lyst til å legge meg ned og grine... FRUSTRERT!!!

 

Har du noen gang stått i en kjip situasjon på skolen, hvor ting bare ikke fungerer?

 

peace out<3

 

 

Én kommentar

stinececiliejensen

27.okt.2010 kl.16:07

oh yeah! i feel you sistah!

Skriv en ny kommentar

hits